Składniki:
- 600g schabu
- 250g pieczarek
- 100g żółtego sera w kawałku
- garść świeżej pietruszki
- sol, pieprz do smaku
+ sos beszamelowy (przepis na ten sos w przepisie z lasagni) link do przepisu
- W garnuszku przygotowujemy sos beszamel
- Schab kroimy na plastry, nakłuwamy doprawiamy sola i pieprzem i obsmażamy z obu stron
- Na tą samą patelnie dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki i przesmażamy, doprawiamy sola i pieprzem oraz drobno posiekana świeżą pietruszką
- Na spód naczynia żaroodpornego wlewamy odrobinę beszamelu i układamy plastry schabu
- Na każdy plaster układamy przesmażone pieczarki
- Wszystko zalewamy delikatnie pozostała częścią beszamelu a na górę posypujemy startym żółtym serem
- Piekarnik nagrzewamy do 160°C opcja termoobieg i zapiekamy 15-20 minut aż serek się rozpuści
Smacznego !!!
Wartość odżywcza oraz kalorie:
Wartość odżywcza opracowana na stronie www.kalkulatorkalorii.net
Komentarze
Prześlij komentarz