Pasta z wędzonej makreli


Kolejna propozycja na pyszną, zdrową, a przede wszystkim bogata w białko pastę kanapkową. Uwielbiam wędzone ryby ale nie lubię bawić się w ich obieranie wyciąganie ości itp. W przypadku tej pasty nic się nie stanie jeśli w rybce zostanie jakaś ostka, blender sobie z nią poradzi :) Wszystkie moje pasty, których przepisy dodałem albo będę dodawał są pastami białkowo - tłuszczowymi, i jako dodatek do prawdziwego zdrowego chleba stworzą idealny pełnowartościowy posiłek. Ja czasem nie potrzebuje nawet chleba i wcinam pasty łyżką jako samodzielną kolację. Przetestujcie ten przepis bo naprawdę warto.

Składniki:
- 150g obranej wędzonej makreli
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 50 g sera białego
- łyżka majonezu
- 2 łyżki śmietany 18%
- garść świeżej pietruszka 
- sól, pieprz do smaku


  • Wszystkie składniki blendujemy na gładka masę :)


Smacznego !!!


Wartość odżywcza oraz kalorie (2 porcje):

Wartość odżywcza opracowana na stronie www.kalkulatorkalorii.net

Komentarze