Każdy z Was lubi chyba wcinać makarony, a co jest najlepsze, najprostsze i najłatwiejsze do wykonania jako dodatek do makaronu - oczywiście pesto :) Dzisiejsza propozycja zielone pesto na bazie szpinaku. Połączenie samych dobrych składników, blender i ugotowany makaron i mamy pełnowartościowy obiad dla każdego niejadka. Dla Fabiana było niestety za bardzo czosnkowe (jeśli nie lubicie dajcie troszkę mniej), my z Karolą uwielbiamy czosnek więc nam bardzo podeszło. Łapcie ten banalny przepis.
Składniki:
50g orzeszków nerkowca
50ml oliwy z oliwek
50g świeżych liści bazylii
150g liści szpinaku
4 ząbki czosnku (jeśli nie lubicie dajcie 2 szt)
sól, pieprz do smaku
Przepis banalny wszystkie składniki wrzucamy do blendera / robota kuchennego i miksujemy na gładką masę. Gotową masę podgrzewamy na patelni po czym dodajemy ugotowany makaron - polecam tagliatelle.
Smacznego !!!
Wartość odżywcza oraz kalorie:
Wartość odżywcza opracowana na stronie www.kalkulatorkalorii.net
Komentarze
Prześlij komentarz