Kiełbaski w cieście ala corn-dog


Do zrobienia tego przepisu zbierałem się kilka dobrych dni heheh kiełbaski leżały i czekały w lodówce na swoja kolej i aby zostać przyrządzone na kolację. Nie używam parówek bo oglądałem za dużo filmików jak się je produkuje hehe i wole użyć jakichś kiełbasek. Fabian biedny usłyszał że zrobię ,,hot-dogi'' i zdziwiony co to jest jak podałem mu kolację i pyta gdzie bułka i parówka :) Na początku mu ciasto nie podeszło, chodź następnego dnia zjadł na śniadanie. Ale tak to z dziećmi jest nie dogodzimy. Z żoną zjedliśmy ze smakiem - jako dodatek poszły musztarda i ketchup. Łapcie ten banalny przepis.

Składniki:
10 cienkich kiełbasek (jakie lubicie)
125g mąki pszennej
125 g mąki kukurydzianej
200ml mleka
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka musztardy
sól, pieprz
patyczki do szaszłyków

W misce mieszamy mąki, mleko, jajko, proszek do pieczenia, musztardę oraz odrobinę soli i pieprzu. Wszystko dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Kiełbaski kroimy na pół i nabijamy na patyczki do szaszłyków. Zanurzamy w ciecie i smażymy na głębokim tłuszczu. Najlepiej wchodzą jeszcze cieplutkie jako dodatek do zimnego piwka :)

Smacznego !!!

Wartość odżywcza oraz kalorie:

Wartość odżywcza opracowana na stronie www.kalkulatorkalorii.net

Komentarze