Jeśli macie w domu małolata (przedział wiekowy 8-13 lat ) to wiecie że dogodzić mu z jedzeniem jest ciężko, i tak tez jest w naszym przypadku. Na szczęście dzięki opiekaczowi elektrycznemu mam możliwość przyrządzania różnego rodzaju kanapek, tortilli, wrapów czy innych zawijasów na ciepło i tak tez było wczoraj, sięgnąłem po placki tortilli kabanosa kilka dodatków do środka i kolacja dla Fabiana na ciepło gotowa :) Zjadł ze smakiem jak zawsze w przypadku takich zawijasów na ciepło, a że zrobiłem więcej to nawet dla mnie i Karoliny coś zostało :) Często goszczą u nas takie ,,kanapki,, więc będę wrzucał je na bieżąco.
Składniki:
5 placków tortilli
100g kabanosa
5 garści szpinaku
10 plastrów wędliny
10 plastrów sera żółtego
50g przecieru pomidorowego
oregano, bazylia , majeranek,
sól, pieprz
Przepis banalnie prosty. Przecier pomidorowy mieszamy z przyprawami (bazylia, oregano, majeranek, sól i pieprz). Placki tortilli smarujemy gotowym przecierem, na to wrzucamy liście świeżego szpinaku. Na szpinak wrzucamy po dwa plastry wędliny i dwa plastry sera na tortille. Na samą gór po dwa kawałki kabanosa. Zawijamy na wzór 1 od góry burrito wrap z poniższej grafiki (nic nam nie wyleci podczas jedzenia).
Zawinięte wrapy wrzucamy na grill elektryczny i opiekamy góra dół ( jeśli nie posiadacie takiej zabawki to nagrzewamy patelnie i chwilkę opiekamy każdy kawałek z jednej i drugiej strony aż się przyrumieni ).
Smacznego !!!
Wartość odżywcza oraz kalorie (5 sztuk):
Wartość odżywcza opracowana na stronie www.kalkulatorkalorii.net
Komentarze
Prześlij komentarz