Składniki:
600g schabu
6 plastrów ulubionej wędliny
6 plastrów ulubionego sera
musztarda ostra
Drobno posiekana zielona pietruszka
sól, pieprz do smaku
Schab pokroiłem na 6 kawałków po około 100g każdy (kto liczy kalorie, gramatury, ilość białka w posiłkach posiłków wie o co kamon) a następnie rozbijam na cieniutkie plastry. Każdy kawałek z jednej i drugiej strony solimy i pieprzymy. Gdy mamy to już gotowe rozkładamy kawałki schabu jeden obok drugiego, każdy smarujemy musztardą, na to plaster wędliny, plaster sera i świeża pietruszka, a następnie zawijamy z góry na dół w roladki. Rozgrzewamy opiekacz elektryczny i wrzucamy roladki na kilka minut aby się związały i nie rozwalały (jeśli nie macie opiekacza to przesmażcie je na patelni - zaczynając smażenie od miejsca łączenia końców mięsa aby tam się związało). Gdy już rolady są opieczone / przesmażone wrzucamy je do naczynia żaroodpornego z odrobinka masła (2 łyżeczki) i do pieca - opcja termoobieg 160-170 °C pieczemy około 30 min.
U nas roladki poszły z młodymi ziemniaczkami z koperkiem i masełkiem (uwielbiam !!! ) oraz szybką surówką obiadową tzw. co mamy w lodówce ( sałata lodowa, pomidorek, jogurt naturalny, majonez , sól, pieprz) .
Wartość odżywcza oraz kalorie:
Wartość odżywcza opracowana na stronie www.kalkulatorkalorii.net
Komentarze
Prześlij komentarz