Pudding jaglany


Gdy powiedziałem żonie że planuję zrobić deser z kaszy jaglanej to popatrzyła na mnie jak na jakiegoś psychola hehehe ale mówię jej spokojnie kochanie na pewno Ci zasmakuje. A skoro tak powiedziałem to nie było wyjścia musiało być dobre. Samo przygotowanie, to ugotowanie kaszy jaglanej (10-15 min) plus zmiksowanie składników - dodatkowo fajnie wstawić to później na godzinkę do lodówki żeby się schłodziło. I powiem Wam że zarówno żonie jak i mi bardzo smakowało. Można to traktować jako przekąskę, drugie śniadanie, deser czy tzw. coś na ząb:)

Składniki:
200g ugotowanej kaszy jaglanej 
200ml mleka
300g banana (około 4 średnie sztuki)
łyżka miodu
10g migdałów

Kaszę gotujemy w wodzie około 10-15 min - a następnie odstawiamy na chwile do przestygnięcia. Następnie wrzucamy do blendera ostudzoną kaszę, mleko, banana i miód. Miksujemy wszystko na gładką masę. Przelewamy do pucharków (z tych proporcji wyszły 3 porcje po około 250g) Na górę posypujemy zmiksowane migdały. Do lodówki na około godzinkę w celu schłodzenia.

Smacznego !!!

Wartość odżywcza oraz kalorie:
Wartość odżywcza opracowana na stronie www.kalkulatorkalorii.net

Komentarze