Pasta z tuńczyka i twarogu


Twaróg i tuńczyk dla mnie najlepsze połączenie na szybką i pożywną kolację. Nie lubię na sen zapychać się węglami i można spytać mojej żony, twaróg mógłbym jadać codziennie na kolacje, nigdy mi się nie znudzi. Przygotowanie trwa raptem kilka minut a smak rekompensuje wszystko. Można wcinać na kanapkach, ale mi najlepiej wchodzi solo, na podbicie kalorii można dodać sobie troszkę oleju lnianego ewentualnie oliwy z oliwek.

Skład:
130g tuńczyka 
250g twarogu
50g jogurtu naturalnego
10ml oleju lnianego
szczypiorek
sól, pieprz

Wszystkie składniki mieszamy w miseczce doprawiamy solą, pieprzem i szczypiorkiem.
Następnie łyżka w dłoń i wcinamy ze smakiem :)


Wartości odżywcze oraz kalorie:

Wartość odżywcza opracowana na stronie www.kalkulatorkalorii.net



 
 

Komentarze